Τα μυστικά της ισπανικής paella...
Η paella, το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο της Ισπανίας, έχει σαν βάση του το ρύζι και ακολουθεί διάφορες παραλλαγές με συνδυασμούς λαχανικών, θαλασσινών, κρεατικών και μπαχαρικών. Κατ’ άλλους προέρχεται από την Ανατολική Ισπανία και τη λιμνοθάλασσα της Albufera, που διαθέτει πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια του ρυζιού. Λέγεται ότι επινοήθηκε από τους φτωχότερους πληθυσμούς, οι οποίοι ανέμειξαν ρύζι και άλλα υπολείμματα φαγητών, κυρίως θαλασσινά που αφθονούν στις παράλιες περιοχές της Ισπανίας και ήταν πιο προσιτά στους ψαράδες...
Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου