Τα μυστικά της ισπανικής paella...


Η paella, το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο της Ισπανίας, έχει σαν βάση του το ρύζι και ακολουθεί διάφορες παραλλαγές με συνδυασμούς λαχανικών, θαλασσινών, κρεατικών και μπαχαρικών. Κατ’ άλλους προέρχεται από την Ανατολική Ισπανία και τη λιμνοθάλασσα της Albufera, που διαθέτει πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια του ρυζιού. Λέγεται ότι επινοήθηκε από τους φτωχότερους πληθυσμούς, οι οποίοι ανέμειξαν ρύζι και άλλα υπολείμματα φαγητών, κυρίως θαλασσινά που αφθονούν στις παράλιες περιοχές της Ισπανίας και ήταν πιο προσιτά στους ψαράδες...

Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης