Bistecca alla Fiorentina: Τι είναι και πώς φτιάχνεται;
Ένα από το πιο δημοφιλή και χορταστικά πιάτα της κουζίνας της Φλωρεντίας είναι η πασίγνωστη bistecca alla fiorentina! Στην ουσία, πρόκειται για μία μοσχαρίσια μπριζόλα πολύ ξεχωριστή μιας και προέρχεται από συγκεκριμένο κομμάτι ζώου που ανήκει σε συγκεκριμένη ράτσα, πρέπει να έχει συγκεκριμένο βάρος και πάχος και ψήνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο! Δεν έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μια απλή μπριζόλα αλλά με ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο στο οποίο πρέπει απαραιτήτως να συμπίπτουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να φέρει τον χαρακτηρισμό «bistecca alla florentina». Από το 2018 έχει ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία προκειμένου το πιάτο-σύμβολο της Τοσκάνης να συμπεριληφθεί στη Λίστα με την Άυλη Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, όπως έχει συμβεί ήδη με την ναπολιτάνικη πίτσα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου