Σπάτουλα, το γλυκό της Καλαμπάκας

Ταξιδεύοντας στην Καλαμπάκα έτυχε να δοκιμάσω ένα τοπικό γλυκό που είχε το παράξενο όνομα… «σπάτουλα»! Η σπάτουλα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα γευστικά και μοιάζει σαν κάτι μεταξύ πουτίγκας και καρυδόπιτας με επικάλυψη κρέμας. Αποτελείται από μία βάση που μοιάζει με σιροπιασμένο κέικ με ψιλοκομμένα καρύδια, μια παχιά στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής, μια στρώση σαντιγί από πάνω και στο τελείωμα πασπαλίζουμε το γλυκό με καρυδόψιχα και κανέλα. Είναι κάπως μπελαλίδικο γλυκό γιατί πρέπει να προετοιμάσουμε αρκετές διαφορετικές παρασκευές αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε. Ας δούμε τη συνταγή…


Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Εισαγωγή στην αυστραλιανή κουζίνα: Φιλέτο καγκουρό