Μπουκουνιές Νισύρου


Σήμερα θα σας μιλήσω για μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας έρχεται από τη Νίσυρο. Το πιάτο λέγεται «μπουκουνιές» και στην ουσία πρόκειται για νοστιμότατες μπουκίτσες κρέατος μαγειρεμένου στο λίπος του με ρίγανη και λεμονάκι. Πάμε να δούμε τη συνταγή…

 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

δενδρολίβανο

λεμόνι

αλεύρι

λάδι

λίγο κρασί (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση


1. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μπουκίτσες, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και δενδρολίβανο και προσθέτουμε λίγο λεμόνι.   

2. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λάδι γιατί θέλουμε το κρέας να τηγανιστεί κυρίως στο λίπος του, κατόπιν αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τηγανίζουμε.

3. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προαιρετικά σβήνουμε με λίγο κρασί.


Extra tips


1. Για να μαλακώσει περισσότερο το κρέας, προτού το τηγανίσουμε το βάζουμε να βράσει σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνει μόνο το λίπος του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης