Κουβανέζικο κοτόπουλο με σάλτσα mojo

Στην κουβανέζικη κουζίνα κυριαρχεί το χοιρινό και το κοτόπουλο, γιατί στο νησί δεν γίνεται εκτροφή βοοειδών και το εισαγόμενο μοσχαρίσιο κρέας είναι δυσεύρετο και πανάκριβο. Η κουζίνα της Κούβας έχει δεχτεί επιρροές από τις κουζίνες άλλων πολιτισμών, όπως της Ισπανίας, με τις οποίες παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες, παρόλο που γενικά δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Τα πιάτα τους λοιπόν είναι κυρίως τηγανητά γιατί οι περισσότεροι έχουν στα σπίτια τους μόνο εστίες και όχι φούρνους ενώ τηγανίζουν σε λαρδί, γιατί το λάδι είναι επίσης πολύ ακριβό. Τα πιο συνηθισμένα πιάτα που μπορούμε να δοκιμάσουμε περιλαμβάνουν κρέας (κοτόπουλο ή χοιρινό) συνοδευόμενο από γλυκοπατάτες ή ρύζι με κόκκινα φασόλια ενώ ως επισκέπτες της χώρας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και σε τρόφιμα που για τους ντόπιους θεωρούνται είδη πολυτελείας, όπως είναι οι αστακοί και τα όστρακα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στην επαρχία της Κούβας και είναι το κοτόπουλο με σάλτσα mojo (ή αλλιώς «κρεολική») από πορτοκάλι και σκόρδο…

Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Εισαγωγή στην αυστραλιανή κουζίνα: Φιλέτο καγκουρό