Ινδικές πατατοκροκέτες με garam masala!
Οι θεραπευτικές ιδιότητες των μπαχαρικών είναι γνωστές στους Ινδούς από
αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Ινδοί αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά και γνωρίζουν ακριβώς
πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα αξιοποιούν
κατάλληλα τις διάφορες κατηγορίες φυτών και μπαχαρικών τόσο στην Αγιουρβέδα, δηλαδή την αρχαία
παραδοσιακή ιατρική τους, όσο και στην κουζίνα τους. Η παρασκευή του φαγητού αποτελεί ολόκληρη
τελετουργία για την ινδική κουζίνα
και είναι συχνή η χρήση πολλών μπαχαρικών, όπως κάρυ, κουρκουμάς, τζίντζερ
(πιπερόριζα), τσίλι (καυτερή πιπεριά), κανέλα, γαρύφαλλο, σκόρδο, κύμινο και
κάρδαμο. Το λεγόμενο garam masala είναι ένα μείγμα από διάφορα μπαχαρικά. Μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι
μας στο σπίτι χτυπώντας στο μίξερ 3 κουταλιές τριμμένο κόλιανδρο και άλλες 3
τριμμένο κάρδαμο, 2 κουταλιές κύμινο και από μία κουταλιά κανέλα, μοσχοκάρυδο,
τριμμένο γαρύφαλλο και πιπέρι. Κατόπιν, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαζάκι και
το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε garam masala σε διάφορα πιάτα. Εδώ θα
δοκιμάσουμε μια αρκετά εύκολη και νόστιμη συνταγή για πατατοκροκέτες…
Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου