Τσιλίχουρδα Κέρκυρας


Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι παραδοσιακό και γιορτάζεται σε ένα κλίμα βαθιάς κατάνυξης (βλ. σχετικό άρθρο μου, εδώ). Εκτός από τα υπέροχα τοπικά έθιμα, ξεχωριστή είναι και η πασχαλινή κουζίνα του νησιού. Η κερκυραϊκή μαγειρίτσα λέγεται «τσιλίχουρδα» και δεν περιέχει μαρούλια ενώ σε ορισμένα χωριά της Βόρειας Κέρκυρας συνηθίζουν να προσθέτουν στη βασική συνταγή και λίγο πελτέ ντομάτας προκειμένου να την κάνουν κοκκινιστή. Είχα την τύχη να βρεθώ καλεσμένη σε φιλικό τραπέζι και να δοκιμάσω και τις δύο εκδοχές, φτιαγμένες με μεράκι από παραδοσιακές νοικοκυρές της Κέρκυρας και ήταν τόσο νόστιμα και τα δύο πιάτα που ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω ποιο προτιμώ περισσότερο! Σας παραθέτω τη συνταγή…

Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης