Ναξιώτικη καρυδόπιτα με κίτρο
Η καρυδόπιτα , δεν μπορώ να πω ότι ανήκει στα γλυκά που προτιμώ συνήθως. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα πω “όχι” στο να δοκιμάσω μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή ή ένα πιάτο φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι! Όπως έχετε ήδη καταλάβει, σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για καρυδόπιτα, που αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο όμορφο νησί της Νάξου ... Υλικά (για 10-15 άτομα) 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 10 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. baking powder 1 κ.σ. γαρίφαλο τριμμένο 2 φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα 1/2 φλ. τσ. λικέρ κίτρο Νάξου Για το σιρόπι 3 φλ. τσ. νερό 2 φλ. τσ. ζάχαρη 2-3 σταγ. λεμόνι Εκτέλεση 1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα αλλά όχι πολύ σφιχτή. 2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα. 3. Προσθέτουμε την κανέλα, το baking powder, το γαρίφαλο, το λικέρ κίτρο και τελευταία τα καρύδια. Ανακατεύο