Panettone: Γλυκιά γεύση από Χριστούγεννα...
Ταξιδεύω νοερά στο παρελθόν, στα παιδικά μου χρόνια. Χριστούγεννα στο Παλαιό Φάληρο . Στολισμένο δέντρο, μπάλες, φωτάκια, παιχνίδια και όμορφες μυρωδιές να έρχονται από την κουζίνα. Και πάντα λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου να ανοίγει η πόρτα και να μπαίνει στο σπίτι ο πατέρας μου. Φορτωμένος βαλίτσες και δώρα από την Ιταλία όπου ταξίδευε για τη δουλειά του. Θυμάμαι να ανοίγω με λαχτάρα τις δεκάδες σακούλες και τσάντες για να ανακαλύψω τι καινούριο μου είχε φέρει. Ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και φυσικά κάθε Χριστούγεννα 3-4 κουτιά με Panettone σε διαφορετικές παραλλαγές και εκδοχές. Το αγαπημένο μου είχε επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση κρέμα σαμπάνιας σαν αυτή που έχουν τα κρουασανάκια! Το αυθεντικό ωστόσο Panettone, το τυπικό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ιταλίας, μοιάζει περισσότερο με κέικ και περιέχει κομματάκια από φρούτα και κυρίως σταφίδες. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι γύρω από την προέλευση του γλυκού. Αναμφισβήτητα, πατρίδα του είναι