Κόκορας με χυλοπίτες από τη Βυτίνα
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μαζί στην ορεινή Αρκαδία μέσα από ένα καθαρά ελληνικό παραδοσιακό πιάτο. Πρόκειται για μια συνταγή που μας έρχεται από τη γραφική Βυτίνα και δεν είναι άλλη από... κόκορα με χυλοπίτες ! Η χυλοπίτα αποτελεί ένα κατεξοχήν ελληνικό ζυμαρικό που είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στην Ελλάδα και ειδικά στην Πελοπόννησο . Στην ορεινή Αρκαδία παρασκευάζονται χυλοπίτες εξαιρετικής ποιότητας με αλεύρι από σκληρό σιτάρι και φρέσκα αυγά. Η ίδια περιοχή είναι γνωστή επίσης για το μέλι της, τα βότανα, τα κρασιά, το πρόβειο γιαούρτι και τα τυριά της (μανούρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι και ξερή μυζήθρα) που μπορούν να συμπληρώσουν και να απογειώσουν γευστικά το τραπέζι μας. Ας ετοιμάσουμε τη συνταγή... Υλικά (για 6 άτομα) 1 κόκορας περίπου 1 1/2 κιλό, σε μερίδες 350 γρ. χυλοπίτες 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 3 ποτήρια χυμός ντομάτας 1 κ.σ. πελτές 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 ποτήρι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα Εκτέλεση 1. Σε μεγάλη και