Kipfel, croissant, brioche… Η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων!


Ως πατρίδα του γνωστού σε όλους μας κρουασάν θεωρείται από πολλούς –λανθασμένα- η Γαλλία. Η γλυκιά αυτή απόλαυση, ωστόσο, έχει τις ρίζες της στην Αυστρία και κρύβει μια πρωτότυπη ιστορία...
Το 1683 οι Τούρκοι πολιορκούν τη Βιέννη. Ακολουθώντας μια συνήθη τακτική τους, ξεκίνησαν να σκάβουν λαγούμια κάτω από τα τείχη της πόλης με σκοπό έπειτα να τα ανατινάξουν. Αυτό που δεν σκέφτηκαν όμως καθόλου ήταν οι αυστριακοί αρτοποιοί που ξυπνούσαν και δούλευαν από τα ξημερώματα... 


Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης