Η αυθεντική ιταλική carbonara...


Η ιταλική κουζίνα είναι εξαιρετικά πλούσια και προσωπικά τη λατρεύω απεριόριστα. Βασίλισσα των μακαρονάδων, αλλά και της ιταλικής κουζίνας εν γένει, μπορεί να θεωρηθεί αδιαμφισβήτητα η carbonara. Από πού προήλθε, όμως, η γνωστή σε όλους μας «carbonara»;
Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές θεωρίες για την προέλευση αυτού του πιάτου. Ετυμολογικά, η λέξη προέρχεται από το «carbone» που είναι η ιταλική ονομασία για το κάρβουνο. Ποια η σχέση, όμως, ενός φαγητού με το... κάρβουνο; 

Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης