Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek
Ένα από τα πολλά που λάτρεψα στο ταξίδι μου στην Πολωνία ήταν η απίστευτη κουζίνα της! Και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα της πολωνικής κουζίνας είναι το zurek , μια υπέροχη σούπα που έχει ως βασικά υλικά της το αλεύρι σίκαλης και το κρέας (συνήθως λουκάνικο). Παρόλο που θεωρείται ένα τυπικό πιάτο για το Πάσχα , οι Πολωνοί αγαπούν να καταναλώνουν τη σούπα αυτή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εκτός από την Πολωνία, η zurek (με κάποιες παραλλαγές) είναι δημοφιλής και σε άλλες χώρες όπως στη Λευκορωσία , την Τσεχία , τη Σλοβακία και τη Ρουμανία . Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη συνταγή αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να μάθουμε να τη φτιάχνουμε και εμείς... Υλικά (Για το προζύμι) 100 γρ. αλεύρι σίκαλης 20 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως (την κόρα από μία φέτα) 2 σκελίδες σκόρδο 1 δαφνόφυλλο (Για τη σούπα) 2,5 λίτρα νερό 400 γρ. λουκάνικα 300 γρ. καπνιστό μπέικον 4 πατάτες 2 βραστά αυγά 1 καρότο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1 κρεμμύδι μέτριο 1 κ.σ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου