Πιτιές: Οι λαχταριστοί ρεβυθοκεφτέδες της Νισύρου
Μικρό νησί η Νίσυρος, γεμάτο όμως με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα αξιοθέατα, στη Νίσυρο εκτιμήσαμε και… τιμήσαμε δεόντως την όμορφη παραδοσιακή κουζίνα της! Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νησιού είναι οι λεγόμενες «πιτιές», που δεν είναι κάτι άλλο από τους γνωστούς σε όλους μας τραγανούς και λαχταριστούς ρεβυθοκεφτέδες. Ας δούμε τη συνταγή…
Υλικά
½ κιλό ρεβύθια
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
ένα ματσάκι δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα
ρεβύθια (τα οποία έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ), τη ντομάτα, το
κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτουμε τα
μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει το μείγμα
μας ένας σφιχτός χυλός.
3. Σε ένα τηγάνι,
ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουταλιά της
σούπας από το μείγμα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να τηγανιστεί καλά ο
κεφτές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Extra tips
1. Οι κεφτέδες σερβίρονται
κατά προτίμηση ζεστοί, είναι ωστόσο εξίσου νόστιμοι και όταν κρυώσουν.
2. Στη Νίσυρο, οι πιτιές
συνοδεύονται συνήθως από σκορδαλιά με αμύγδαλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου