Λαχματζούν, η πίτσα της Ανατολής


Το Λαχματζούν είναι μια στρογγυλή και λεπτή ζύμη που πάνω της βάζουμε κιμά, ψιλοκομμένα λαχανικά και μπαχαρικά. Μοιάζει πολύ με την κλασική ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη και είναι ένα πιάτο που ξεκίνησε από τους Άραβες σεΐχηδες της ερήμου. Η ονομασία «λαχματζούν», άλλωστε, προέρχεται από τα αραβικά και σημαίνει «κρέας με ζύμη»....


Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης