Κινέζικο τηγανητό παγωτό


Τολμώ να πω με σιγουριά ότι όλοι ανεξαιρέτως αγαπάμε το παγωτό! Από μικρά παιδιά που τα καλοκαίρια μετρούσαμε πόσα παγωτά έφαγε ο καθένας μας αλλά και στην ενήλικη ζωή μας έχουμε μάθει να λατρεύουμε αυτό το επιδόρπιο και να επιλέγουμε να το γευτούμε κάθε ώρα της ημέρας. Σήμερα θα μιλήσουμε, όμως, για μια άκρως λαχταριστή παραλλαγή του: το τηγανητό παγωτό! Η συνταγή μας έρχεται από την Ανατολή και συγκεκριμένα από την Κίνα και είναι εύκολο να τη δοκιμάσουμε σε κάποιο καλό κινέζικο εστιατόριο και να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Ας δούμε, ωστόσο, πώς μπορούμε να την ετοιμάσουμε μόνοι μας...

Υλικά
1 οικογενειακή συσκευασία παγωτό βανίλια
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
2 αυγά
1 κ.σ. γάλα
150 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Με μια σέσουλα παγωτού ετοιμάζουμε στρογγυλές μπάλες παγωτό βανίλια. Τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσουν καλά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα άλλο ρηχό μπολ τρίβουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια κυλάμε τις μπάλες παγωτού πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με τα αυγά και τέλος στο τριμμένο μπισκότο και αποκτούν έτσι μια ωραία κρούστα. Τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 190 βαθμούς και μόλις κάψει, βουτάμε την κάθε μπάλα και την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα της και να γίνει τραγανή.
4. Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

Extra tips
1. Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό, τόσο το καλύτερο, γι' αυτό αφήστε το αρκετή ώρα στην κατάψυξη.
2. Για καλύτερο τηγάνισμα, φροντίστε το λάδι να σκεπάζει καλά τις μπάλες παγωτού.
3. Αντί για την κλασική συνταγή με παγωτό βανίλια, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη γεύση σας αρέσει. Επίσης, αντί για μπισκότο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά για την κρούστα ή ακόμα και κορν-φλέικς.   
4. Στο σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε τις μπάλες με ζάχαρη άχνη ή να τις περιχύσετε με σιρόπι. Προσωπικά, δεν προτιμώ καμία γαρνιτούρα γιατί μου αρέσει να απολαμβάνω τη γεύση του τηγανητού παγωτού ατόφια και ανόθευτη.

- Δοκιμάσαμε εξαίσιο τηγανητό παγωτό στο "Asian Taste" στο Γκάζι. Κατά το σερβίρισμα, ο σερβιτόρος περιχύνει επιτόπου το τηγανητό παγωτό με ποτό και του βάζει φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πρόκειται για μια πρακτική που προσφέρει -εκτός από θέαμα φυσικά!- και έξτρα γεύση στο παγωτό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης