Γεύσεις από Μύκονο: Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα


Τι είναι αυτό που δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από ένα κυκλαδίτικο τραπέζι; Μα φυσικά τα φρέσκα ψάρια! Ταξιδεύουμε λοιπόν στο δημοφιλές νησί της Μυκόνου και δοκιμάζουμε την υπέροχη κουζίνα του και συγκεκριμένα ένα πιάτο που έχει ως βασικό του υλικό τα μπαρμπούνια. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν μπαρμπούνια στη λαδόκολλα με φρέσκο βούτυρο και ντομάτα...

Υλικά (για 6 μερίδες)
6 μπαρμπούνια μεγάλα
6 μικρά κυβάκια φρέσκο βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε 12 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα, διαστάσεων περίπου 12 εκ.Χ12 εκ. Για να τυλίξουμε το κάθε ψάρι, θα χρησιμοποιήσουμε διπλή λαδόκολλα. Άρα, τα 12 κομμάτια γίνονται αυτομάτως 6 διπλά.
2. Τοποθετούμε από ένα μπαρμπούνι σε κάθε διπλό στρώμα λαδόκολλας και προσθέτουμε από πάνω του μια φέτα ντομάτα και έναν κύβο φρέσκο βούτυρο.
3. Ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
4. Κλείνουμε το κάθε ψάρι στο πακετάκι του και τοποθετούμε όλα τα πακετάκια σε ένα ταψί.
5. Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και σερβίρουμε όσο τα ψάρια είναι ακόμη ζεστά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης