“Κεφτέδες στο γάλα” από το Μαυροβούνιο

Χωρίς αμφιβολία, οι κεφτέδες είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Μια ιδιαίτερη παραλλαγή τους συναντήσαμε στο ταξίδι μας στο Μαυροβούνιο και ομολογώ ότι μας άρεσε πολύ. Το πιάτο λέγεται “cufte u mlijeku” -που θα πει “κεφτέδες στο γάλα”- και το γάλα είναι αυτό που κάνει τους κεφτέδες να γίνονται ακόμα πιο λουκούμι και να λιώνουν στο στόμα. Η συγκεκριμένη συνταγή απαντάται και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Ας δούμε πώς μπορούμε να την ακολουθήσουμε και εμείς...

Υλικά

(για τους κεφτέδες)

1/2 κ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλεύρι (περίπου μια συσκευασία)

200 ml γάλα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

(για το τηγάνισμα)

αλεύρι

λάδι

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε στον κιμά το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.

2. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε στο αλεύρι.

3. Τινάζουμε λίγο τα κεφτεδάκια ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι με βούτυρο.

4. Αφού τηγανίσουμε καλά τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το λάδι στο οποίο τα τηγανίσαμε.

5. Ρίχνουμε το γάλα πάνω από τα κεφτεδάκια ώστε να καλυφθούν σχεδόν εντελώς και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C. Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να βράσει το γάλα και να φουσκώσει.

Extra tips

1. Τα κεφτεδάκια στο γάλα πλάθονται συνήθως σε μικρότερες μπαλίτσες από ότι τα παραδοσιακά κεφτεδάκια που φτιάχνουμε με κόκκινη σάλτσα.

2. Η ποσότητα του γάλακτος που θα χρειαστούμε είναι ανάλογη με το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης