Η Κεφαλλονιά του… Λοχαγού Κορέλι!

Άσσος, Κεφαλλονιά

Η Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα Επτάνησα ενώ συγκαταλέγεται και ανάμεσα στα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Βρίσκεται στο κέντρο του Ιονίου και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ιθάκη. Η πασίγνωστη χολιγουντιανή ταινία "Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι" του 2001 με τον Nicolas Cage και την Penelope Cruz διαφήμισε τις ομορφιές της Κεφαλλονιάς μας σε όλο τον κόσμο. Επηρεασμένη λοιπόν κι εγώ από την ταινία, αποφάσισα να ανακαλύψω μερικά από τα μέρη στα οποία έγιναν τα γυρίσματα. Θυμάστε εκείνη την πανέμορφη παραλία… (όχι, όχι την Αντίσαμο!) ...εκείνη με την ξύλινη εξέδρα πάνω από τη θάλασσα, στην οποία συναντήθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές με φόντο στο βάθος το νησί της Ιθάκης; Είναι η Γιαγάνα και η εμμονή μου να την ανακαλύψω μου χάρισε μία από τις πιο… ευτράπελες ταξιδιωτικές εμπειρίες μου! 

Παραλία Γιαγάνα
Μόνο με έναν χάρτη ανά χείρας και καμία άλλη πληροφορία, ξεκινήσαμε για την παραλία. Σύντομα διαπιστώσαμε ότι η πρόσβαση γίνεται από έναν εξαιρετικά δύσκολο χωματόδρομο και καθότι δεν διαθέταμε τζιπ, παρκάραμε το αυτοκίνητο στο σημείο που τελείωνε η άσφαλτος και συνεχίσαμε με τα πόδια. Διασχίσαμε κάτω από τον καυτό ήλιο έναν μακρύ χωματόδρομο με πάρα πολλές στροφές και… «ναρκοπέδια» από τις βιρβιλιές των αγριοκάτσικων. Το μόνο παρήγορο ήταν η πανέμορφη θέα προς την Ιθάκη. Μετά από 7 ολόκληρα χιλιόμετρα (!) καταφέραμε να προσεγγίσουμε την παραλία για να διαπιστώσουμε ότι ήταν παντελώς έρημη. Υπό άλλες συνθήκες θα πανηγύριζα, καθότι λατρεύω απεριόριστα τις ερημικές παραλίες. Σου δίνουν μιαν αλλιώτικη αίσθηση ελευθερίας. Μετά από 7 χιλιόμετρα πορεία κάτω από τον ήλιο όμως, τίποτα δεν φαίνεται ειδυλλιακό… Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς να περιμένουμε και δυστυχώς δεν προνοήσαμε να έχουμε μαζί μας όχι μόνο κάτι φαγώσιμο αλλά ούτε καν το αυτονόητο… μια στάλα νερό! Τις στιγμές πλήρους χαλάρωσης και ηρεμίας, τις απολαύσαμε στο έπακρο. Το ίδιο απολαύσαμε και τις βουτιές στα πεντακάθαρα νερά.


Παραλία Γιαγάνα
Το πρόβλημα όμως, φίλοι μου, ήταν ο γυρισμός! Είχαμε ήδη εξουθενωθεί από το περπάτημα και τώρα καλούμασταν να ξαναδιασχίσουμε άλλα 7 χιλιόμετρα και μάλιστα σε δρόμο ανηφορικό αυτή τη φορά! Και το νερό; Πού το πας αυτό; Δεν είχαμε σταγόνα, παρά μόνο ένα άδειο μπουκάλι που είχε ξεμείνει στην τσάντα θαλάσσης. Το γεμίσαμε με θαλασσινό νερό για να έχουμε να καταβρεχόμαστε σε περίπτωση ζαλάδας είτε για να βρέχουμε απλώς τα χείλη που στέγνωναν κάτω από τον καυτό ήλιο… Ήταν μάταιο! Το αλάτι μας έκανε να διψάμε ακόμα πιο πολύ. Το επόμενο που θυμάμαι είναι με πόση λαχτάρα ήπια ένα λίτρο νερό μόλις φτάσαμε στο αυτοκίνητο. Κι ας είχε «βράσει» τόση ώρα μέσα στη ζέστη. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω λαχταρήσει περισσότερο το νερό! Το ίδιο απόγευμα κατάφερα να φάω μια ολόκληρη πίτσα μόνη μου ενώ ποτέ δεν αντέχω παραπάνω από 3-4 κομμάτια. Μόνο τότε αισθάνθηκα το σώμα μου να ανακτά τις χαμένες δυνάμεις του. Και όλα αυτά για μια παραλία… Ξέρετε κάτι όμως; Θα το ξαναέκανα! Έχοντας βέβαια μαζί μου νερό αυτή τη φορά…    

Η Κεφαλλονιά, κατά τ’ άλλα, κατάφερε να με κερδίσει. Κρύβει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και συνδυάζει βουνό με απίστευτες παραλίες. Για του λόγου το αληθές, λέω να σας αποκαλύψω μερικά από τα μυστικά της…     

Τα top-10 αξιοθέατα της Κεφαλλονιάς:

1. Το Αργοστόλι

Το λιμάνι του Αργοστολίου
Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Πρόκειται για μια σχετικά μεγάλη πόλη, σύγχρονη και γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες. Διαθέτει έναν μεγάλο πεζόδρομο, γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται τα περισσότερα μαγαζιά. Όπως είναι φυσικό, εδώ χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής του νησιού, που περιλαμβάνει τα πάντα. Από ήσυχα μπαράκια μέχρι κλαμπ υψηλών ντεσιμπέλ! Από τα χρόνια τα παλιά είναι γνωστή η «αντιπαλότητα» μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου λόγω του ότι στο Αργοστόλι  συγκεντρώνονταν οι ευγενικής καταγωγής οικογένειες, που ήταν γραμμένες στο «Libro dOro» και κατείχαν οικόσημα και τίτλους ευγενείας, ενώ το Ληξούρι συγκέντρωνε τους ποπολάρους, τον απλό δηλαδή λαό. Η «διαμάχη» ανάμεσα σε ΑργοστολιώτεςΛηξουριώτες καλά κρατεί ακόμα, αν και περισσότερο για λόγους ιστορικής συνέχειας και χάριν αστεϊσμού. Προσωπικά πάντως, γνωρίζοντας και τις δύο περιοχές, νομίζω ότι μάλλον τείνω λίγο περισσότερο προς τη μεριά του Ληξουρίου. Μόνο και μόνο γιατί είναι πιο ήσυχο και σου δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί απ’ ότι το πολύβουο Αργοστόλι που θυμίζει περισσότερο επαρχιακή πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας.  

2. Το Ληξούρι   

Το αντίπαλον δέος του Αργοστολίου ακούει στο όνομα «Ληξούρι». Το Ληξούρι κυριαρχεί στη χερσόνησο της Παλικής ενώ έχει θέα ακριβώς απέναντι στον κόλπο του Αργοστολίου. Είναι αρκετά γραφικό, διαθέτει συμπαθητικά ταβερνάκια ενώ μια βόλτα πλάι στη θάλασσα, κατά μήκος της αποβάθρας, σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί. 

3. Tο Φισκάρδο

Φισκάρδο
Ο τρίτος σημαντικός οικισμός της Κεφαλλονιάς είναι αναμφισβήτητα το πολύχρωμο Φισκάρδο. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του νησιού και έχει χαρακτήρα έντονα κοσμοπολίτικο και λαμπερό, όπως μαρτυρούν άλλωστε τα δεκάδες κότερα και ιστιοφόρα που βρίσκονται αραγμένα στο λιμάνι του. Τα σπιτάκια με τις ανθισμένες αυλές είναι λες και βγήκαν από καρτ-ποστάλ ενώ το γοητευτικό τοπίο συμπληρώνουν οι γραφικές ταβερνούλες που φημίζονται για τα θαλασσινά και τις αστακομακαρονάδες τους.    

4. H Λίμνη Μελισσάνη


Λίμνη Μελισσάνη

Πήρε το όνομά της από τη Νύμφη Μελισσάνη η οποία, σύμφωνα με το μύθο, πνίγηκε στα νερά της λίμνης όταν ο θεός Πάνας απέρριψε τον έρωτά της. Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1951 όταν η οροφή κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού. Οι ντόπιοι λένε ότι το νερό της θάλασσας εισχωρεί στις Καταβόθρες στο Αργοστόλι και αφού περάσει κάτω από το λιμάνι και τα βουνά του νησιού, εκβάλλει στη Λίμνη Μελισσάνη και στον Καραβόμυλο, στον Κόλπο της Σάμης. Παρά την καθυστέρηση στην είσοδο από τις ουρές των τουριστών, η βαρκάδα στα παγωμένα νερά τις λίμνης αποτελεί αναμφίβολα ξεχωριστή εμπειρία! Η καλύτερη ώρα για βαρκάδα είναι το μεσημέρι, γύρω στη 13:00-13:30, γιατί οι ακτίνες του ήλιου, που περνούν από το άνοιγμα της οροφής, κάνουν το σπήλαιο να δείχνει ομορφότερο και τα νερά αποκτούν μαγευτικό χρώμα.  

5. Το Σπήλαιο Δρογκαράτη

Το Σπήλαιο Δρογκαράτη
Κοντά στη Λίμνη Μελισσάνη βρίσκεται το Σπήλαιο Δρογκαράτη με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Και αυτό ανακαλύφθηκε μετά από σεισμό, όταν κατέπεσε τμήμα του. Οι κατάλληλα φωτισμένοι υπόγειοι διάδρομοι οδηγούν σε βάθος 60 μέτρων από την επιφάνεια της γης και εδώ η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους 18 βαθμούς Κελσίου. Η μεγάλη αίθουσα μέσα στο σπήλαιο διαθέτει πολύ καλή ακουστική και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται για τη διοργάνωση συναυλιών. 


6. Η Κουνόπετρα

Η Κουνόπετρα είναι ένας μεγάλος βράχος στη χερσόνησο της Παλικής που εξέχει από τη θάλασσα. Έλαβε το παράξενο όνομά της εξαιτίας ενός μοναδικού παγκοσμίως γεωλογικού φαινομένου που τη χαρακτήριζε και που παρέμεινε για πάντα ανεξήγητο. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με την αδιάκοπη ρυθμική κίνηση του βράχου, που κανείς δεν κατάφερε να ανακαλύψει πώς και από τι προήλθε! Ο βράχος σταμάτησε (απότομα και το ίδιο ανεξήγητα) να κινείται μετά τους ισχυρούς σεισμούς του 1953!      

7. Το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου 

Κάστρο Αγίου Γεωργίου
Το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου, γνωστό και απλώς ως Κάστρο, υπήρξε η καρδιά της μεσαιωνικής πρωτεύουσας του νησιού. Πήρε το όνομά του χάρη στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που ήταν χτισμένο στην κορυφή του λόφου πριν αυτός κατοικηθεί και οχυρωθεί και πριν χτιστεί το αρχικό Φρούριο. Το Φρούριο κατασκευάστηκε από τον Λεονάρδο Τόκκο, οι Τούρκοι έκαναν ορισμένες επισκευές ενώ οι Ενετοί ενίσχυσαν την οχύρωσή του. Γύρω στο 1750, το Κάστρο τελικά εγκαταλείφθηκε. Ο πεζόδρομος που οδηγεί στο Κάστρο έχει εκατέρωθέν του όμορφα σπιτάκια με ολάνθιστους κήπους και μερικά ρομαντικά εστιατόρια. Η θέα από την κορυφή του λόφου προς την πεδιάδα και το Ιόνιο πέλαγος είναι μαγευτική.

8. Η Ιερά Μονή Κηπουραίων

Η θέα από τη Μονή Κηπουραίων
Σε απόσταση 15 χλμ. από το Ληξούρι, στην άκρη της χερσονήσου της Παλικής και κρεμασμένη κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται η πανέμορφη Μονή Κηπουραίων. Χτίστηκε το 1759 και οφείλει το όνομά της στους πολλούς κήπους που διατηρούσαν οι μοναχοί. Η περιοχή της Κηπουργιάς αποτελεί ένα εκπληκτικό «μπαλκόνι» στο Ιόνιο, από το οποίο απολαμβάνουμε το ωραιότερο ίσως ηλιοβασίλεμα του νησιού, με φόντο το γαλάζιο πέλαγος. Η βουτιά του ήλιου μέσα στη θάλασσα βάφει τον ουρανό με πορτοκαλί, μωβ και ροζ ανταύγειες. 

9. Ο Ιερός Ναός και η Μονή του Αγ. Γερασίμου 

Μονή Αγ. Γερασίμου
Πολιούχος Άγιος της Κεφαλονιάς είναι ο Άγιος Γεράσιμος. Το σκήνωμά του φιλοξενείται στον μικρό χώρο της παλιάς εκκλησίας του σπουδαιότερου Μοναστηριού στο νησί, λουσμένο στο φως των δεκάδων κεριών που ανάβουν οι πιστοί. Το Μοναστήρι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ορεινό όγκο του Αίνου, στην περιοχή των αμπελώνων της Ρομπόλα και στη μέση της λεγόμενης «κοιλάδας των 40 πηγαδιών». Η μνήμη του Αγίου Γερασίμου εορτάζεται στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτώβρη. Αν επισκεφθείτε τη Μονή κατά την Παραμονή ή Ανήμερα της γιορτής, φροντίστε να έχετε το νου σας στις τσάντες και τα προσωπικά σας είδη γιατί η περιοχή κατακλύζεται από τσιγγάνους που έρχονται από τον απέναντι καταυλισμό και γίνονται αρκετά ενοχλητικοί.         

10. Ο Ιερός Ναός της Παναγιάς της Λαγκουβάρδας στο Μαρκόπουλο

"Τα φιδάκια της Παναγίας"
Στο χωριό Μαρκόπουλο βρίσκεται η Εκκλησία της Παναγίας Λαγκουβάρδας που έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα μικρά «φιδάκια της Παναγίας». Κάθε χρόνο, λίγες μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, κάνουν μυστηριωδώς την εμφάνισή τους μερικά μικρά, απαλά στην υφή και ακίνδυνα φιδάκια που στην άκρη της λεπτής τους γλώσσας σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός. Λένε πως αν κάποιος τα αγγίξει, του χαρίζουν καλοτυχία. Λίγες μέρες μετά τη γιορτή, τα φιδάκια εξαφανίζονται ξανά, το ίδιο μυστηριωδώς!   

Παραλίες 

Παραλία Μύρτος
Η Κεφαλονιά είναι πολύ μεγάλο νησί και διαθέτει άπειρες παραλίες για όλα τα γούστα! Άλλες είναι εύκολα προσβάσιμες και άλλες απαιτούν περπάτημα, άλλες είναι πλήρως οργανωμένες και πνιγμένες στον κόσμο και άλλες αγνές και δυσπρόσιτες, άλλες είναι διάσημες και δημοφιλείς και άλλες περιμένουν καρτερικά να τις ανακαλύψετε. Οι πιο γνωστές και λαοφιλείς είναι ο Μύρτος, η Αντίσαμος, ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός. Σε αυτές δύσκολα βρίσκεις κάπου να καθίσεις γιατί πάντα είναι γεμάτες από κόσμο, οπότε στις καρτ-ποστάλ και στα βίντεο που κυκλοφορούν μπορείς μάλλον να τις χορτάσεις περισσότερο! Παρακάτω θα αναφερθώ σε ορισμένες εξίσου πανέμορφες αλλά λιγότερο γνωστές παραλίες…

Ξι


Παραλία Ξι

Τα αργιλώδη βράχια στην παραλία Ξι
Η κόκκινη παραλία με το ασυνήθιστο όνομα (από εδώ είχε εμπνευστεί η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη το όνομα του σκύλου της) είναι ίσως και η ωραιότερη της Κεφαλονιάς! Είναι μεν διάσημη αλλά αρκετά μεγάλη ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός. Διαθέτει παχιά, κόκκινη άμμο και πολύ ρηχά νερά ενώ είναι ιδανική για οικογένειες και για λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και του beach volley. Εδώ επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε ένα φυσικό spa με άργιλο. Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων λουομένων, τολμούμε να καλύψουμε το σώμα και το πρόσωπό μας με άργιλο από τα βράχια, που είναι ιδανικός για την επιδερμίδα!   
   
Γιαγάνα

Η παραλία που ανέφερα στην αρχή… Αυτή στην οποία έζησα στο έπακρο την έννοια της λέξης «εξερευνητής»! Είναι ήσυχη, ερημική και έχει βότσαλα, πεντακάθαρα νερά και θέα στην Ιθάκη.


Δαφνούδι 


Παραλία Δαφνούδι

Στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκουμε την περιοχή Αντιπάτα. Στην ταβέρνα στρίβουμε αριστερά και περίπου εκατό μέτρα πριν τελειώσει η άσφαλτος παρατηρούμε χαραγμένη πάνω σε έναν κορμό δέντρου την επιγραφή που σηματοδοτεί την αφετηρία του μονοπατιού. Παρκάρουμε και ακολουθούμε το μονοπάτι σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος και σε μερικά λεπτά φτάνουμε στην πανέμορφη παραλία Δαφνούδι. Είναι βοτσαλωτή και έχει ήρεμα, πράσινα νερά.  

Φώκι

Παραλία Φώκι

Λίγο έξω από το Φισκάρδο και με εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο από τον κεντρικό δρόμο βρίσκεται αυτός ο απάνεμος βοτσαλωτός κολπίσκος με τα σχετικά ρηχά νερά. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και χαρίζουν απίστευτη δροσιά. Πολλοί δελεάζονται και παίρνουν έναν υπνάκο στη σκιά τους. Στο δεξί άκρο της παραλίας ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί σε δύο σπηλιές.

Πόρτο Αθέρας 

Από τις πιο όμορφες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Πρόκειται για μια μεγάλη, πεντακάθαρη αμμουδιά με πολύ ρηχά νερά και ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα

Πετανοί


Παραλία Πετανοί

Είναι διάσημη και θα μπορούσε να είναι και η ομορφότερη παραλία, αν δεν συγκέντρωνε τόσο πολύ κόσμο. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει η παρουσία beach bar και εστιατορίων. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά και έχει λευκά βότσαλα και παχιά λευκή άμμο. Προσοχή όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι γιατί τα νερά εδώ βαθαίνουν απότομα. 



Αγία Κυριακή 
Παραλία Αγ. Κυριακή

Πρόκειται για μια καταπληκτική αμμουδιά, αρκετά μεγάλη σε έκταση, οπότε μπορείτε αν το επιθυμείτε να βρείτε και κόσμο αλλά και πιο ήσυχα σημεία. Είναι όμως ευάλωτη στους βόρειους ανέμους και όταν φυσούν, ξεβράζονται φύκια.    

Κουζίνα

Ολόφρεσκα ψάρια, αστακομακαρονάδες, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες (κυρίως κρεατόπιτα), μάντολες και κρασί Ρομπόλα συνθέτουν το γευστικότατο τραπέζι της Κεφαλλονιάς. Εδώ αληθινά ευχαριστιέσαι το πολύ και καλό φαγητό! Οι τιμές πάνε ανάλογα με την τουριστική ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Αλλού είναι πολύ λογικές και αλλού πολύ τσιμπημένες. 

«Η Καλύβα του Ψαρά»


"Η καλύβα του ψαρά", παραλία Αγ. Κυριακής
Αν απεχθάνεστε τα δήθεν, αν έχετε βαρεθεί τα εστιατόρια που απλώς «πουλάνε μούρη» και αναζητάτε κάτι παραδοσιακό, ανεπιτήδευτο και πολύ ψαγμένο, η «Καλύβα του Ψαρά» είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε! Στην άκρη της παραλίας της Αγ. Κυριακής, σε ένα μικρό παλιό σπίτι που έχει διαμορφωθεί σε ταβερνάκι, απλώνοντας τα τραπέζια του σε ένα μπαλκονάκι πνιγμένο στους ηλίανθους και με θέα στη θάλασσα, σερβίρονται τα πιο φρέσκα ψάρια του νησιού. Κατάλογος δεν υπάρχει! Το καθημερινό μενού προσαρμόζεται ανάλογα με την ημερήσια ψαριά που θα βγάλει η βάρκα των ιδιοκτητών. Την βλέπετε αραγμένη μπροστά σας στο γραφικό λιμανάκι. Εμείς πετύχαμε κουτσομούρες, καλαμαράκια, πατάτες τηγανιτές και σαλάτα χωριάτικη με συνοδεία από ουζάκι… Διόλου ευκαταφρόνητο, θα έλεγα! Λιτό και απέριττο το γεύμα μας αλλά προπαντός ολόφρεσκο! 

«Il Borgo»

Ένας ρομαντικός χώρος που προσφέρεται για δείπνο υπό το φως των κεριών στο υπέροχο μπαλκονάκι με την απίστευτη θέα στην πεδιάδα και τη θάλασσα του Ιονίου. Βρίσκεται στον ανηφορικό πεζόδρομο που οδηγεί στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και ο κατάλογος διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις. 

Χασαποταβέρνα «Ο Στάθης»

Πιάνουμε τραπέζι κάτω από τις ελιές και απολαμβάνουμε καλή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με άφθονα παϊδάκια και κρασί από τα Καμιναράτα. Είναι αργά το απόγευμα, έχει ησυχία και από εδώ απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα στη θάλασσα και τη Μονή Κηπουραίων.  
 
«Novità Restaurant»

Συνδυάζει ελληνική, ιταλική και γαλλική κουζίνα σε έναν τεράστιο κατάλογο με επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Must η υπέροχη κρεατόπιτα! Στο λιμάνι του Ληξουρίου


"Novita Restaurant", Ληξούρι

«Bella Mafia»

Η μοναδική πιτσαρία στο λιμάνι του Ληξουρίου για γρήγορο, ποιοτικό και οικονομικό φαγητό. 

«Tassia»


"Tassia", Φισκάρδο
Πασίγνωστη εδώ και χρόνια η Τασία του Φισκάρδου. Έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και όλες οι διασημότητες έχουν παρελάσει από το μαγαζί της για να δοκιμάσουν την περίφημη αστακομακαρονάδα της. Φυσικά οι τιμές είναι ανάλογες με την γκλάμουρους ατμόσφαιρα του Φισκάρδου. Έτσι πάνε αυτά…

«Vasso's»

Η ανερχόμενη δύναμη στον αντίποδα της Τασίας. Επίσης στο Φισκάρδο, επίσης μενού με ψαρικά και μακαρονάδες θαλασσινών, επίσης τσιμπημένες τιμές. 

- Η γνώμη μου είναι ότι όμορφα και ποιοτικά εστιατόρια θα βρείτε σε όλο το νησί και μάλιστα με πολύ καλύτερες τιμές. Το να φάτε όμως έστω και μία φορά στο Φισκάρδο, είναι μια μικρή πολυτέλεια που επιβάλλεται να προσφέρετε στον εαυτό σας!  

Διαμονή

"Cephalonia Palace", Ληξούρι

Λίγο έξω από το Ληξούρι και σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την πανέμορφη παραλία Ξι, βρίσκεται το «Cephalonia Palace Hotel», ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Κεφαλλονιά που παρέχει όλες τις ανέσεις. Δωμάτια μεγάλα, άνετα και ευρύχωρα, με καθημερινή καθαριότητα, ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στην πισίνα, ψυγείο, air-condition, τηλεόραση, δωρεάν wi-fi, μπάνιο με μπανιέρα.


"Cephalonia Palace"
Εκτός από την τεράστια πισίνα, το ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδα τένις και μπάσκετ και παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε σκοποβολή, mountain bike, ιππασία, θαλάσσια σπορ ή να παίξετε μπιλιάρδο. Τα πρωινά στην πισίνα λειτουργούν τμήματα γυμναστικής ενώ στον ίδιο χώρο ορισμένα βράδια διοργανώνονται μουσικά events, συνήθως για τα γκρουπ των ξένων τουριστών. Το αρνητικό είναι ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες δημιουργούν ενοχλητική ηχορρύπανση και για να την αποφύγει κανείς θα πρέπει να έχει διαρκώς τις μπαλκονόπορτες του δωματίου κλειστές και το air-condition σε λειτουργία. Το πρωινό περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου και αποτελείται από έναν αρκετά πλούσιο μπουφέ με πολλές επιλογές. Η συμβουλή μου είναι να ξυπνάτε νωρίς ώστε να βρίσκετε εύκολα τραπέζι και να προλαβαίνετε όλα τα πιάτα. Δυστυχώς, λόγω του μεγέθους του ξενοδοχείου, διαμένουν εδώ πολυάριθμα γκρουπ ξένων τουριστών με αποτέλεσμα η σάλα του πρωινού να είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και τα πιάτα να εξαφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς!   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης