Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;



Η λέξη «kaymak» μας φέρνει στο νου είτε το ελληνικό παγωτό καϊμάκι με γεύση μαστίχας είτε το καϊμάκι του ελληνικού καφέ. Τίποτα από αυτά όμως δεν έχει σχέση με το kaymak για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα και το οποίο είναι ένα κρεμώδες γαλακτοκομικό προϊόν με παχιά υφή και πλούσια γεύση. Το δοκίμασα πρώτη φορά στο ταξίδι μου στα Δυτικά Βαλκάνια, ως συνοδευτικό σε πιάτα που είχαν για βάση τους το κρέας, με κέρδισε η πλούσια γεύση του και αποφάσισα να ψάξω λίγο περισσότερο σχετικά με τη χρήση και την ιστορία του...


Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Εισαγωγή στην αυστραλιανή κουζίνα: Φιλέτο καγκουρό