Σοφρίτο: Η ιταλική παράδοση σε ένα κερκυραϊκό πιάτο…

Soffritto θα πει «σιγοψημένο, σχεδόν τηγανητό» και έχει να κάνει με την τεχνική μαγειρέματος, η οποία αρκετά απέχει από την ομώνυμη τεχνική που εφαρμόζεται στην Ιταλία (γνωστή και ως battuto), προσομοιάζει ωστόσο στο ότι και στις δύο περιπτώσεις το κρέας τηγανίζεται σε λάδι. Το πιάτο αντλεί τις ρίζες του στην Ενετοκρατία και εισήχθη κάπως παραλλαγμένο στην παραδοσιακή επτανησιακή κουζίνα. Μια σχετικά εύκολη συνταγή που όμως απαιτεί προσοχή και χρόνο για την ετοιμασία της... 


Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Εισαγωγή στην αυστραλιανή κουζίνα: Φιλέτο καγκουρό