Φάβα: Ο μικρός «χρυσός» της Σαντορίνης με τη μεγάλη θρεπτική αξία!

Η γη της Σαντορίνης προσφέρει γενναιόδωρα τους καρπούς της στον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων. Φάβα, κάπαρη, μικρά κόκκινα ντοματάκια και κρασί αποτελούν τα κορυφαία παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται το νησί. Θέλοντας να διερευνήσουμε τη διαχρονική αξία των οσπρίων και των σιτηρών στη λεγόμενη «μεσογειακή κουζίνα» των Κυκλάδων πρέπει να ταξιδέψουμε πολύ πίσω στο χρόνο. Η αρχαιολογία είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας καθώς οι ανασκαφές στην περιοχή του Ακρωτηρίου έφεραν στο φως σημαντικότατα ευρήματα. Το φυτό από το οποίο παράγεται η φάβα είναι γνωστό στους Έλληνες ήδη εδώ και 3.500 χρόνια και δεν έπαψε ποτέ να καλλιεργείται συστηματικά στη Σαντορίνη...

Διάβασε περισσότερα στο: freetravellergr.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Εισαγωγή στην αυστραλιανή κουζίνα: Φιλέτο καγκουρό