Ξαναγινόμαστε παιδιά στη Eurodisney!

Οι αγαπημένοι ήρωες του Disney μας υποδέχονται....

Οφείλω να το παραδεχτώ! Αγαπώ τα παραμύθια και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στους ήρωες του Disney! Δεν είμαι η μόνη, νομίζω... Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει! Ποιος ταξιδιωτικός προορισμός θα ήταν λοιπόν πιο κατάλληλος για το παιδί που κουβαλάμε στην ψυχή μας, από την φαντασμαγορική... Eurodisney; Το πιο διάσημο θεματικό πάρκο της Ευρώπης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1992 σε μια τεράστια έκταση στα περίχωρα του Παρισιού και έκτοτε το επισκέπτονται πάνω από 12 εκατομμύρια ταξιδιώτες το χρόνο προερχόμενοι από όλο τον κόσμο... 

Η είσοδος στο Eurodisney Hotel
Εκτός από τα πάρκα και τα παιχνίδια, η Eurodisney παρέχει επίσης δυνατότητα διαμονής σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία της. Τα εισιτήρια εισόδου είναι αρκετά ακριβά, ωστόσο μπορείτε να ψάξετε τι σας ταιριάζει καλύτερα. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η διαμονή σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Eurodisney, σας παρέχει αυτόματα ελεύθερη είσοδο στο πάρκο ενώ υπάρχουν επίσης ξεχωριστά εισιτήρια για επίσκεψη της μιας ημέρας ή για περισσότερες μέρες.

Δύο είναι τα βασικά πάρκα: η Disneyland που διαιρείται σε πέντε μικρότερα θεματικά πάρκα και το εντυπωσιακό πάρκο των Walt Disney Studios. Το τελευταίο είναι μεταγενέστερο καθώς εγκαινιάστηκε το 2002 και καταλαμβάνει έναν τεράστιο χώρο με πολλά παιχνίδια και roller coaster εμπνευσμένα από τις ταινίες Toy StoryAlladin και Cars. Μπαίνοντας λοιπόν στη Disneyland συναντούμε τον κεντρικό δρόμο με τα εμπορικά καταστήματα εκατέρωθέν του. Εδώ βρίσκουμε τα πάντα... Από ρούχα, πιτζάμες, τσάντες και πορτοφόλια μέχρι παιχνίδια και λούτρινα, όλα απαραιτήτως με ήρωες του Disney πάνω! Λαχταριστά ζαχαρωτά, γλυκά και καραμέλες μας θυμίζουν ακόμη πιο έντονα τα παιδικά μας χρόνια! Επιβάλλεται μια πρώτη στάση για να αγοράσουμε αναμνηστικά και διάφορα δωράκια. 

Το τρενάκι του Big Thunder Mountain
Οι βασικότερες attraction είναι τα τρία πιο δημοφιλή τρενάκια του πάρκου που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη με τις τρελές διαδρομές τους! Επειδή η ιδέα και μόνο του να βρεθώ ξαφνικά να αιωρούμαι στο κενό με το κεφάλι προς τα κάτω δεν μου είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη, αποφεύγω τα πιο extreme τρενάκια που κάνουν ολόκληρη περιστροφή. Επιλέγω το τρενάκι του Big Thunder Mountain που μας ταξιδεύει στην Άγρια Δύση και μας παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία υψηλών ταχυτήτων αλλά με μισές περιστροφές που αρμόζουν καλύτερα στις απαιτήσεις μου.  

Big Thunder Mountain
Απλά υπέροχο! Μόλις το τρένο σταματήσει, το μόνο που θέλεις είναι να το επαναλάβεις ξανά και ξανά και ξανά! Φυσικά οι ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονται απ’ έξω είναι ιδιαιτέρως αποτρεπτικές… 

(Συμβουλή: Επισκεφθείτε το πάρκο όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται. Μόνο τότε δεν θα ταλαιπωρηθείτε από την αναμονή στις τεράστιες ουρές!) 

Απότομες πτώσεις, ειδικές διαστημικές αίθουσες εικονικής πραγματικότητας, λαβύρινθοι, παραμυθένια σκηνικά και φυσικά όλοι οι αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων μας πασπαλίζουν με τη μαγική τους χρυσόσκονη και μας μεταφέρουν για λίγο σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μακρινό από την καθημερινότητά μας... 

Ο Πύργος της Ωραίας Κοιμωμένης
Σε περίοπτη θέση δεσπόζει ο Πύργος της Ωραίας Κοιμωμένης. Ο Indiana Jones μας περιμένει στο δικό του θεματικό πάρκο για να τον ακολουθήσουμε στο εξαιρετικά γρήγορο τρένο του που φιλοδοξεί να κάνει την αδρεναλίνη μας να χτυπήσει κόκκινο. Ο Nemo μας υποδέχεται στον ωκεανό του Crushs Coaster και ο Κεραυνός McQueen στο Cars Race RallyΣτο θεματικό πάρκο του Captain Hook μεταμορφωνόμαστε κι εμείς σε πειρατές, επιβιβαζόμαστε στο τεράστιο πλοίο των Πειρατών της Καραϊβικής και δοκιμάζουμε τη σκοτεινή διαδρομή με τα βαρκάκια... 


Πειρατές της Καραϊβικής

Πάρκο του Captain Hook

Σε έναν κλειστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε βαρκάδα κάτω από τον έναστρο ουρανό που μοιάζει τόσο αληθινός και να πάρουμε μια γεύση από τη ζωή των πειρατών. 

Εκτός, όμως, από τα παιχνίδια, το πάρκο προσφέρεται και για βόλτες στα διάφορα υπαίθρια θεματικά σκηνικά του που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας τόσο γρήγορα το ένα μετά το άλλο ώστε κάποια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι πηδάμε με τρόπο μαγικό από το ένα παραμύθι στο άλλο! Από το Λαβύρινθο της Αλίκης και τα πονηρά τραπουλόχαρτα που προσπαθούν να μας μπερδέψουν και να χάσουμε το δρόμο μας, βρισκόμαστε ξαφνικά στο λαχταριστό ζαχαρωτό σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ και από την τεράστια Φασολιά του Τζακ στη συμπαθητική λιμνούλα με το «άσχημο» παπάκι που ξεχωρίζει ανάμεσα στα λευκά αδελφάκια του...

Τα "ζαχαρωτά" σπιτάκια και η λίμνη με το "άσχημο παπάκι"... 

The Hollywood Tower Hotel
Το πιο αγαπημένο μου παιχνίδι, ωστόσο, είναι το «Hollywood Tower Hotel»! Η εξωτερική του όψη παραπέμπει σε ένα εγκαταλελειμμένο, ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο κτήριο που δεν μπορεί να σε προϊδεάσει για τα περαιτέρω. Μπαίνοντας στο εσωτερικό και ενώ κατευθύνεσαι προς το χώρο του παιχνιδιού, περνάς από υπόγειους χώρους με παλιές σωληνώσεις που στάζουν ενώ όσο πλησιάζεις αυξάνονται οι προειδοποιητικές πινακίδες που σου υπαγορεύουν τι επιτρέπεται και τι όχι να κάνεις. Δηλαδή, η αγωνία εντείνεται τεχνηέντως ήδη από πριν, ενώ πουθενά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα περί τίνος ακριβώς πρόκειται! Τελικά σε βάζουν σε μια αίθουσα, κάθεσαι στους πάγκους και σε δένουν με ζώνες ασφαλείας. Σε «κλειδώνουν» μέσα και η περιπέτεια αρχίζει... Τα φώτα σβήνουν και οι «πάγκοι» αρχίζουν να μετακινούνται. Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα... ασανσέρ το οποίο σιγά-σιγά ανεβαίνει ορόφους και σε κάθε έναν που φτάνει ανοίγει η πόρτα και βλέποντας μια σύντομη "ταινία", μαθαίνεις την ιστορία του περιβόητου ξενοδοχείου και πώς έφτασε να εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους του. Και ξαφνικά... ο τρόμος αρχίζει! Έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου όνειρο με ασανσέρ που αλλού θέλεις να πας και αλλού σε πάει; Που βρίσκεσαι εγκλωβισμένος μέσα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα; Πρόκειται για έναν αρκετά συχνό εφιάλτη που βλέπουν πολλοί άνθρωποι στον ύπνο τους ειδικά σε περιόδους μεγάλου άγχους... Ε, το όλο story του παιχνιδιού είναι βασισμένο ακριβώς πάνω σε αυτόν τον εφιάλτη! Το «ασανσέρ» αρχίζει να σε πηγαίνει πότε πάνω και πότε κάτω, πότε να ανεβαίνει αργά και πότε να κάνει απότομα ελεύθερη πτώση στο κενό. Τα φώτα αναβοσβήνουν δίχως ρυθμό και τα ηχητικά εφέ επιδιώκουν να μεταδώσουν το αίσθημα του πανικού. Ξαφνικά φτάνεις στους μισογκρεμισμένους ορόφους και το «ασανσέρ» βγαίνει έξω και είναι έτοιμο να σε εκτοξεύσει με δύναμη στον αέρα πάνω από το πάρκο! Το ίδιο απότομα σε ξανατραβάει σε κάθετη πτώση προς το έδαφος! Ασύλληπτη εμπειρία!


Μετά από ένα γρήγορο hot-dog συνοδευόμενο από πατάτες τηγανιτές με dip λιωμένου τυριού cheddar, οδηγούμαστε στον κεντρικό δρόμο της Eurodisney καθώς η ώρα πλησιάζει 19:00 και όπου να’ ναι θα αρχίσει η φαντασμαγορική παρέλαση. Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές (ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, ο Γκούφυ, ο Τίγρης και πολλοί-πολλοί άλλοι) παρελαύνουν μπροστά μας με τρελή καρναβαλική διάθεση, κάνουν show, επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες και φωτογραφίζονται με τους μικρούς τους φίλους! Κάπως έτσι, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα ξεφαντώματος, αποχαιρετούμε τη Eurodisney και μαζί της όλους τους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας... Μέχρι την επόμενη φορά που θα τους ξανασυναντήσουμε, γιατί πολύ απλά... εδώ το κέφι δεν σταματάει ποτέ!

- Πριν από το ταξίδι σας, αναζητήστε χρήσιμες πληροφορίες στο επίσημο site της Eurodisney γιατί κάθε τόσο προστίθενται καινούρια παιχνίδια ενώ τα υφιστάμενα –για λόγους συντήρησης- ποτέ δεν λειτουργούν όλα μαζί ταυτόχρονα.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραδοσιακή πολωνική σούπα zurek

Τι είναι το kaymak και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε;

Szentendre: Το χωριό των καλλιτεχνών

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα Λέρου

Οι ιστορικές πλατείες της Ρώμης